Slow Food

Ресторан Klukva&Brukva є одним з перших учасників міжнародної організації Slow Food в Україні. А власниця та бренд-шеф нашого закладу Вікторія Пархоменко є лідером Slow Food Kyiv. Головною метою організації є збереження традиційних кулінарних знань та продовольчої культури, а також підтримка сталого розвитку та збереження біорізноманіття.

ПРИНЦИПИ

Концепція Slow Food базується на трьох основних принципах:

Смачно – це локальні сезонні продукти, які приємні для органів чуття і є частиною місцевої культури.

Чисто – це виробництво і споживання продуктів харчування, що не наносить шкоди навколишньому середовищу, добробуту тварин і здоров’ю людини.

Чесно – це доступні ціни для споживачів, справедлива оплата і гідні умови праці для виробників. 

Організація підтримує вирощування та вживання місцевої, сезонної та органічної їжі, а також бореться з масовою продукцією та її впливом на здоров'я та довкілля. Slow Food діє через різноманітні ініціативи, такі як створення місцевих груп, проведення фестивалів їжі та культури, організація фермерських ринків та промоція збереження стародавніх сортів рослин і тварин. Організація також зосереджена на підтримці малих сільських господарств та зменшенні впливу харчової промисловості на довкілля.

Сьогодні Slow Food став популярним рухом у всьому світі та має представництва в більш ніж 160 країнах світу. В Україні організація діє з 2008 року і складається з понад 500 членів та 16 місцевих груп, які працюють над популяризацією місцевої кулінарної культури та створенням спільнот, що об'єднують фермерів, шеф-кухарів, продавців та любителів їжі.

Український відділ Slow Food зосереджується на підтримці традиційного українського сільського господарства та продуктів, використанні місцевих сировинних матеріалів та збереженні біорізноманіття. Організація регулярно проводить фестивалі, дегустації та майстер-класи, щоб популяризувати українську кухню та показати її унікальність та багатство.